Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigeettan lämnar Falu IK: ”Ser fram emot stafett-SM med tillförsikt”

Hon var Sveriges bästa sprinter under 22 år förra säsongen.
Men nu lämnar jättelöftet Emma Jansson Falu IK.
21-åringen har flyttat till Örebro för att plugga, och byter klubb till KFUM Örebro.

Annons

Falu IK-sprintern Emma Jansson, 21, var Sveriges överlägset snabbaste 100- och 200-meterslöpare under 22 år förra säsongen, och slutade sexa på 100 meter på friidrotts-SM.

Men nu lämnar hon Falu IK för KFUM Örebro, där hon kommer att ingå i samma träningsgrupp som bland andra Sverigeettan i de båda grenarna, Elin Östlund, under tränarlegendaren Nils Holmdahl.

”Klubben är mycket glada att Emma bestämt sig för att i fortsättningen tävla för oss och vi ser att den satsning som klubben har, går i rätt riktning”, skriver nya klubben i ett pressmeddelande och fortsätter: ”Anledningen till flytten till Närkeslätten är att Emma börjat studera på läkarlinjen vid Örebro Universitet.”

Med Jansson i laget kommer KFUM bland annat att få ett konkurrenskraftigt lag till stafett-SM, som avgörs i Göteborg 26–27 maj. ”Vi kommer att se fram emot stafett-SM med tillförsikt, där Emma kommer att vara en viktig kugge i laget”, skriver klubben.

Jansson har som bäst gjort 11,76 på 100 meter och 24,06 på 200 meter, båda under 2017, då hon i Sverigestatistiken var femma på båda distanserna när utomhussäsongen summerades.

Elin Östlund (bilden) får en ny klubbkompis i Emma Jansson. Arkivfoto: Björn Lindgren/TT

Mer läsning

Annons