Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige får vänta på Iphone

Annons

Apple väntas begränsa den europeiska lanseringen av Iphone till Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Sverige får vänta till nästa år.

Mobiloperatören O2, som ägs av spanska Telefonica, har fått ensamrätten till Iphone i Storbritannien, skriver Financial Times.

Ett problem med lanseringen av Iphone i Europa är att telefonen saknar 3G-funktionalitet och därför bara kan användas i GSM-nät. 3G tar mer och mer över som standard i Europa, vilket begränsar Iphones försäljningspotential i nuläget.

Enligt FT:s uppgiftslämnare kommer Apple att lansera Iphone på de brittiska, franska och tyska marknaderna i höst. Resten av Europa, däribland Sverige, får vänta till 2008. Näst år är det också Asiens tur att nås av Apples multimediemobil.

Apple sägs föra diskussioner med fyra ledande europeiska mobiloperatörer: Deutsche Telekoms T-Mobile, France Telecoms Orange, O2 och Vodafone. Avtalet mellan Apple och O2 är det första i Europa.

I USA har Apple ett exklusivt avtal med AT&T, vilket innebär att om man köper en Iphone så är den operatörslåst till AT&T. Avtalet sägs också ge Apple en del av abonnentintäkterna. Iphone började säljas i USA förra fredagen.

TT

Mer läsning

Annons