Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska Spel inför ålderskontroll

Annons

Det statliga spelbolaget Svenska Spel inför en obligatorisk ålderskontroll för allt spel på värdeautomater. Samtidigt skärper bolaget sanktionerna mot de ombud som inte upprätthåller åldersgränserna, skriver Håkan Sjöstrand, divisionschef på Svenska Spel, i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att Lotteriinspektionen nyligen genomförde en kartläggning som visar att det brister i kontrollen hos en del av Svenska Spels ombud.

Kartläggningen visar bland annat att minderåriga kunnat spela på Svenska Spels värdeautomater hos ungefär hälften av de kontrollerade restaurangombuden.

"Det är naturligtvis tråkigt att ålderskontrollen inte fungerar tillfredsställande. Vi har jobbat hårt och målmedvetet i många år för att säkerställa att åldersgränserna följs, både i butiker och restauranger. Men vi har inte nått de resultat vi förväntat oss", skriver Sjöstrand.

I fortsättningen måste spelaren bekräfta sin ålder med ID-kort eller spelkort innan spelet kan börja. De nya värdeautomater som har beställts kommer att utrustas med kortläsare som möjliggör den obligatoriska kontrollen. De första automaterna med kortläsare kommer att ställas ut under nästa år.

TT

Mer läsning

Annons