Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk saknas i Colombia

Annons

En svensk man och hans colombianska livskamrat befaras ha blivit kidnappade i Colombia. Polisen uppger enligt nyhetsmedier att sex beväpnade män bröt sig in i deras bostad och att paret har förts upp i bergen.

I Colombia finns gerillagrupper som kidnappar folk, men den "vanliga" brottsligheten är också omfattande. Det är inte känt om paret överfölls av en grupp som har anknytning till politiskt våld.

UD bekräftar att lokala myndigheter informerat Sveriges ambassad i Colombia om att en svensk har kidnappats.

Den 68-årige svensken är sedan länge boende i Colombia, men har kvar sitt svenska medborgarskap berättar Petra Hansson vid UD. Mannens familj i Sverige är underrättad om händelsen.

68-åringen kidnappades i Córdoba-området i nordvästra Colombia i onsdags, enligt Hansson.

Den colombianska armén letar efter kidnapparna och deras gisslan i ett område norr om storstaden Medellin, rapporterar radiostationen Caracol.

Paret ska ha förts in i djungeln vid Nudo de Paramillo norr om staden Antioquia. I trakten hade tidigare en högermilis som kallas Förenade självförsvarsstyrkorna sitt högkvarter.

I mitten av 90-talet kidnappades två svenska ingenjörer av vänstergerillan Farc i samma område. De två, som arbetade med ett byggprojekt för Skanska, släpptes efter fem månader.

En tjänsteman vid guvernörens kansli uppger för Reuters att också den svensk som nu saknas har varit bosatt i området sedan man byggde en kraftverksdamm där.

Tjänstemannen håller för sin del för troligt att det svenskcolombianska paret har kidnappats av Farc.

TT

Mer läsning

Annons