Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk ombord på olycksplanet

Annons

En svensk medborgare fanns på det kenyanska passagerarplan med 114 personer ombord som störtade tidigt i morse. Uppgiften har nu bekräftats för svenska UD.

Planet från Kenya Airways störtade i södra Kamerun mellan hamnstaden Kribi och gränsen till Ekvatorialguinea strax efter starten, enligt Kameruns statliga radio.

Totalt fanns 114 personer _ 105 passagerare och nio besättningsmän _ ombord på planet, uppgav flygbolaget. Det var 79 afrikaner, 21 asiater, sju européer, en amerikan och sex med okänd nationalitet. En passagerare var svensk.

Hon säger att den svenska ambassaden fortsätter med att arbeta för att ta fram mer uppgifter.

Flygledarna tappade kontakten med planet strax efter start i staden Douala, där planet mellanlandat på en flygning från Abidjan i Elfenbenskusten till den kenyanska huvudstaden Nairobi. Planet startade trots stormvindar och försvann sedan från radarskärmarna. Det sista som uppfattades var en nödsignal, uppger en flygsäkerhetskälla för AFP.

Ombord på planet, en Boeing 737, fanns 106 passagerare och 9 besättningsmän, enligt flygbolaget som upprättat kriscenter såväl i Nairobi som i Douala och Kameruns huvudstad Yaoundé. De flesta passagerare var på väg till andra destinationer och skulle byta flyg i Nairobi.

Planet startade strax efter midnatt svensk tid, tidigt på lördagsmorgonen i Kamerun, och skulle ha landat fyra timmar senare i Nairobi.

TT

Mer läsning

Annons