Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk kassaservice läggs ner nästa år

Annons

Under våren väntas ett beslut om framtiden för Svensk kassaservice. Frågan har utretts länge, men nu står det klart att regeringen vill komma igång med avvecklingen.

Svensk kassaservice har 16 serviceställen i Dalarna. På en del ställen kan man redan nu sköta betalärenden över disk på Ica, Coop eller bensinstationen.

Men på de platser där kommersiella krafter inte löser problemet, är det meningen att staten i fortättningen ska upphandla tjänsterna.

Frågan är ute på snabbremiss och Småkom, där drygt hundra glesbygds- och småkommuner samverkar, har fått säga sitt. I huvudsak säger nätverket ja till regeringens förslag om att lägga ned Svensk kassasevice.

Men Småkom är mycket noga med att påpeka att det måste finnas godtagbara alternativ på varje aktuell plats, innan kassatjänstservicen tas bort.

Dessutom saknar Småkom ett helhetsgrepp när det gäller servicen på landsbygden. Nätverket vill utveckla idén med att samla statlig och kommunal service i lokala servicecentra, som i Gagnef eller Öje i Malung.

– Det är en lösning politikerna måste titta på, innan de lägger ner Svensk kassaservice, säger Ronny Svensson.

Mer läsning

Annons