Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven, Alfa och Toker – oväntade pristagare

Annons

- Sven vann priset som sveriges finaste bullterrier i Trofeé show i lördags kväll, säger Anders Walles ägare till Sven.

Sven som är fyra och ett halvt år fick också priserna trea i open show, bäst i sin årsgrupp och ett hederspris.

- Det var skoj, det hade vi inte väntat oss. Vi kommer från ingenstans, och detta känns som att vinna SM. Det blev ett väldigt rabalder.

Rasen är från början en blandning mellan bulldog, dalmatiner och vit terrier, och de har ett speciellt utseende.

- En del människor blir rädda och går omvägar när man kommer och går med Sven på gatan. Men sedan när de lärt känna hunden så tycker de att den är snäll, berättar Anders Walles.

Varför väljer man denna hundras?

- Jag tycker att det är en jättevacker hund. Den är social, muskulös och kraftig. Och den tycker mycket om uppmärksamhet, och älskar att gå promenader på stan, berättar Lena Andersson.

Hon äger hunden Alfa som är tre år. Han kom tvåa i sin åldersgrupp på utställningen. Alfa vann också bästa rörelse, hanhund.

- Det finns sju-åtta bullterriers i Borlänge. Vi brukar ordna bullterrier-promenader sista söndagen i månaden, säger Lena Andersson.

Per Skoglunds hund Toker är 16 månader. Toker kom tvåa i sin åldersgrupp i helgen. Han är brun med vita och svarta fläckar.

- Jag träffade på rasen för första gången då jag var bara sju år gammal, och tyckte mycket om den. Men det var inte förrän jag fyllde 40 som jag köpte en, säger Per Skoglund.

- De är vansinnigt starka och livliga som unghundar. Men när de blir äldre så blir de lata, och det passar mig, berättar Per.

MARJA ANDERSSON

Mer läsning

Annons