Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveaparksprojektet väntar EU-stöd

Annons

En ombyggd utescen, buskar, träd och planteringar.

Det ska föreningen Hedemora Levande stad satsa de 387 000 kronor den får av Region Dalarna, pengar som utgår i EU-stöd till Sveaparksprojektet.

- Troligtvis måste vi vänta på pengarna. Vi är på andra plats på en reservlista. Pengarna kommer från projekt som inte fullföljs samt från projekt som får pengar över, säger projektledaren Christer Elfving.

Troligtvis kommer EU-stödet till strukturfonden att räknas upp. Detta eftersom den svenska kronan blivit mindre värd gentemot euron.

- Det handlar om åtskilliga miljoner, säger Christer Elfving. Då känns det bra att Region Dalarna har projekt på gång.

Utescenen i Sveaparken ska utrustas med ett svängbart tak. Det innebär att det skapas utrymme för publik på båda sidor av scenen som inte ska få några väggar.

En frisbee- och golfbana, en uppfräschad och ombyggd lekpark, ingår också i planerna.

- Golfbanan som snart ska invigas blir också en tillgång i Sveaparken, säger Christer Elfving som ser fram emot att vara med och kunna skapa en grönare och lummiga park.

- Drömmen vore att samtidigt skapa ett hembygdsspel där Hedemoras över 500 år gamla historia speglas. Det handlar om allt från handelsstadens framväxt till Gustav Wasa som förmådde dalkarlarna att resa sig. Ett projekt som teaterintresserade i Hemora kanske kan samlas kring.

- Det handlar om att skapa en stort kulturellt utbud i Sveaparken, säger Christer Elfving.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons