Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt ordna allt bra från start

Annons

Tiden var för kort för att allt skulle kunna ordnas bra ända från början. Det anser Swebus tillförordnade områdeschef Rune Granlund. Men han lovar att framåt hösten ska de mesta fungera och personalen vara nöjd.

Rune Granlund har förståelse för att chaufförerna är arga och frustrerade över bland annat sin nya arbetssituation.

- I ett förändringsarbete behövs information och det har vi inte hunnit ge i tillräcklig omfattning. Men vi ska nästa vecka ha samverkansmöte med facket för att kunna fortsätta arbetet säger han.

Han tycker att det är olyckligt att det är Kommunal när de flesta chaufförerna tillhör Transport. Men det är inget att göra åt mer än att försöka göra det bästa av situationen, anser han.

Ilskan över arbetscheman som kom först förra veckan förstår han också. Att inget kunnat göras tidigare förklarar han med att Swebus själv haft mycket ont om tid att få fram scheman och semesterlistor.

- Vi fick trafikbeställningen av Dalatrafik först för en månad sedan efter att kommunerna beslutat om hur det ville ha det. Sådant här brukar komma sent men nu var det ovanligt sent och vi hade inte heller i praktiken några anställda före 1 juli då vi tog över, säger han.

Det hade varit önskvärt om Swebus hade kunnat planka av Dalabuss scheman, anser Rune Grandlund. Men det lät sig inte göras bland annat på grund av olika datasystem.

Han hoppas nu kunna jobba fram en organisation till hösten där alla chaufförerna känner sig hemma och blir nöjda.

- När man startar något nytt är det en hög tröskel att passera och vi får inte glömma att vi också var nya på det här men det ska nog bli bra till slut, säger han.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons