Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar om bussolyckan dröjer

Annons

På torsdagen började polisens tekniker att undersöka bussarna som krockade nordost om Uppsala. Men tidigast nästa vecka kommer besked om vad som orsakade olyckan.

På torsdagen skulle polisen också höra några av passagerarna i de båda bussar som gick av väg 288 mellan Östhammar och Uppsala.

Han syftar på att passagerarna mår psykiskt dåligt efter den svåra olyckan, som krävde sex människors liv. Över 20 personer skadades.

På fredag kommer Upplands lokaltrafik att hålla en tyst minut för att hedra de omkomna. Det innebär att alla bussar i regiontrafiken och stadstrafiken i Uppsala stannar mellan klockan 12.00 och 12.01.

Sture Johansson har träffat bussförare som berättat att de känner olust, dels för att de känner någon drabbad, dels för att de själva är ute på vägarna och kör med de risker det innebär.

Någon information om vad som orsakade olyckan offentliggörs inte denna vecka.

Några av passagerarna, de båda bussförarna samt den lastbilschaufför som hade parkerat sin lastbil i en parkeringsficka i närheten av olycksplatsen har redan hörts. Men deras uppgifter ska jämföras med bland annat färdskrivarblad.

Enligt Christer Nordström finns olika uppgifter om hur många passagerarna som satt i båda bussarna vid olyckstillfället. Bussbolaget kan säga hur många som klivit på, men någon eller några kan ha klivit av före olyckan. Detta utreds nu.

Vägsträckan är periodvis tätt trafikerad men enligt Christer Nordström finns inga vittnesuppgifter från andra trafikanter.

Fem personer som skadades i olyckan låg på torsdagen kvar på Akademiska sjukhuset, enligt sjukhusets pressekreterare.

TT

Mer läsning

Annons