Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svag is kunde lett till drunkning

Annons

Båda barn och vuxna njöt av skridskoåkning i helgen. Men ett vitt snötäcke gjorde isen förrädisk på lördagen.

Vid 12-tiden hände en olycka på Östansbo- tjärnen som kunde ha lett till drunkning.

-Isen på Östansbotjärnen är svag och jag har bett Ludvika kommun att sätta upp skyltar eftersom det är farligt, säger Carl-Henrik Wigert som bor på Jägarnäsvägen 41.

Förutom det milda väd-ret är en annan anledning till att man bör vara försiktig den nya vattenledningen till Spendrups.

-Kommunen spolar i det nya pumphålet i Östansbotjärnen. Tydligen pumpar man för att mäta hur mycket vatten källorna ger, säger Wigert.

På lördagsmorgonen låg det ett tunt lager med snö på Östansbotjärnen.

Då fick Carl-Henrik Wigert se både några vuxna som begav sig ut på långfärdskridskor och flera barn som spelade hockey på motsatta sidan, mot nedre Östansbo vid Elvägen.

-Vid 12-tiden åkte en skridskoåkare igenom isen alldeles utanför oss. Det var så pass nära land att han klarade sig bra.

Mannen klarade sig oskadd men blev rejält blöt och nedkyld. Han var från Göteborgstrakten och var här för att hälsa på, berättar Wigert.

-Jag vill uppmärksamma problemet så att inte fler gör samma sak. Det kunde ha resulterat i en drunkningsolycka. Isen är svag och det tvärs över tjärnen.

Wigert kontaktade kommunen på nytt, efter tillbudet, och på söndagen hade ansvariga satt upp träskyltar runt tjärnen, med vimplar på skyltarna för att uppmärksamma allmänheten.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons