Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sur säljare krossade ruta Bun-ordförande hoppar av

Annons

Händelsen inträffade vid 17-tiden på tisdagskvällen i en fastighet på Malmgatan.

En man ringde på dörren till bostaden och ville sälja mattor. Den boende var inte intresserad men säljaren var envis och ville komma in och visa mattorna. Han blev insläppt men efter ett tag förklarade den boende att han inte var intresserad.

När säljaren trots uppmaning inte lämnade bostaden blev den boende så arg att han tog mattorna och kastade dessa mot dörren. Säljaren blev irriterad och när han gick ut genom dörren slog han sönder rutan i entrédörren. Han hotade även målsägaren med stryk.

Mannen, i 50-60-årsåldern, är nu misstänkt för såväl hemfridsbrott som skadegörelse.

Han beskrivs vara 165-170 cm lång, mörkt hår, korpulent och klädd i mörka kläder. Han talar med utländsk brytning.

Mannen färdades i en grön VW Passat. Polisen uppmanar till försiktighet om man erbjuds mattor vid dörren.

SMEDJEBACKEN.Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Lise-Lotte Jansson (s), hoppar av uppdraget med omedelbar verkan. Hennes beslut offentliggjordes i torsdags.

- Jag har tänkt en längre tid på att jag vill trappa ner. Jag har dessutom haft ordförandeuppdraget i fem år, och vill få tid över till annat.

Lise-Lotte Jansson anger även att hennes hälsa är en faktor i sammanhanget.

Vid torsdagskvällens sammanträde i fullmäktige valdes Håkan Svensson (s) till ny ordförande. Han har tidigare varit barn- och utbildningsnämndens vice ordförande. Den posten övertas nu av Lise-Lotte Jansson.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons