Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sunt skogsbrukande

Annons

Svar till Arne Lindell,

den 6 maj.

Generellt gäller att alla slutavverkningar ska föryngras med ny skog. Om skogsägaren kan visa att marken kommer att nyttjas för andra ändamål än produktion av skog, till exempel som betesmark, så accepterar Skogsvårdsstyrelsen att marken övergår från skogsmark till annan markanvändning.

Vi på Skogsvårdsstyrelsen är alltid beredda att tillsammans med skogsägaren diskutera alternativa lösningar till konventionellt skogsbruk. Men efter rena slutavverkningar är alternativ till vanlig markberedning och plantering svåra att finna.

Du är mycket välkommen att höra av dig direkt till oss på Skogsvårdsstyrelsen med dina skogliga frågor.

Bulfritt

önskas

Jag kan inte låta bli att än en gång ta upp eländet med vägbulorna. Svärdsjögatan, Blockhusvägen, Kopparvägen och Hälsingstrandvägen och Strandvägen är vägar som undviks även om det blir en omväg. Bulorna irriterar, ökar bensinförbrukningen, ger extra slitage på bland annat bromsar och stötdämpare. Södra Mariegatans avstängning är också ett (stort) exempel på usel planering.

Förr (i tv) skojades friskt att "har man ett hål i gatan ska man vara rädd om det". Nu är det inte skoj längre, bulorna ger hål på andra sätt.

Heja Leksand, som ska ta bort bulor på Tällbergsvägen.

GUNNAR KAJMATS

Mer läsning

Annons