Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sunnansjö Taxi återtar varslet

Annons

Lennart Jansson som driver Sunnansjö Taxi & Buss AB kommer att återta varslet mot alla anställda, 17 personer, till följd av att man fick körningarna åt Dalatrafik.

Sunnansjö Taxi varslade som en skyddsåtgärd ifall upphandlingen av offentliga resor skulle gå dem emot. 95 procent av Sunnansjö Taxis alla resor är samhällsbetalda.

- Den del av upphandlingen som berör sjukresor, färdtjänst och skolor med specialbil är klart. Där har vi blivit tilldelade både Ludvika och Smedjebackens kommuner. De som kört tidigare i Smedjebacken kommer att köra under oss och likaså kommer Ludvika taxi att ha en del under oss. Sjukbilarna kommer att fortsätta att köra under oss.

- Hade vi inte fått detta hade det varit katastrof. Nu återstår att få alla bilar godkända enigt de krav som Dalatrafik har. Det som återstår för vår del är bussarna där man skjutit upp utvärderingen.

- Jag har inte hunnit att dra tillbaka varslet men kommer att göra det för i stort sett den personal vi varslade. Men riktigt hur mycket körningar vi får går inte att överblicka än då det blir beställningscentralen som ska lägga ut körningarna och de kan ju lägga ut beställningarna här ibland på andra företag som har körningar hit. Men det blir nog bra i slutändan, men vi räknar med en del igångkörningsproblem, berättar Lennart Jansson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons