Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sug efter trä på auktion

Annons

Den ena hölls i Mobyn på lördagen efter Fall Maria Erikssons dödsbo. Den andra hölls på söndagen i byn Riset i Norra Mobyn efter Gudmunds Martin Andersson och han maka Agnes.

Och det blev verkligen två gårdsauktioner som lockade många intresserade köpare. Det var två bra auktioner och där köplusten också var ganska bra.

Vid lördagens auktion i Mobyn kan noteras att en gammal leksaksbuss i plåt såldes till en person från Äppelbo för 4 500 kronor. Det var många spekulanter på den gamla plåtbussen och det var det också på en större modell av en dalahäst som slutligen en Malungsbo fick för ett och ett halvt tusen kronor.

Detta bara för att nämna några bud som lämnades under dagen.

- Det var ett välvårdat lösöre som vi auktionerade bort. Det var cirka sex hundra utrop under dagen och det var också glädjande att så många kom till den här auktionen, säger auktionisten Per Hampus.

Det mesta som auktionerades ut denna dag var bruksföremål och prydnadsföremål och det fanns också en hel del gamla träsaker som gått vidare från tidigare generationer.

I det sammanhanget kan nämnas att just gamla träskålar och liknande numera har ett ganska högt värde och det blir bra betalt för träsaker från tidigare århundraden.

Men när det gäller kopparsaker som kastruller och kaffepannor har priserna sjunkit drastiskt de senaste åren. En uppköpare av gamla saker som tidningen kom i kontakt med sade att just gammal koppar inte alls är lika attraktiv på auktioner som för några år sedan.

Vid söndagens auktion såldes massor av hästattiraljer som seldon, slädar och liknande. Benny Rasmussen var auktionst och köplusten var god också vid den auktionen.

Vi kan notera att en mindre modell av en tjej i plåt gick får några tusenlappar och en oljemålning av Wallbäck från Lybergets fäbodar inbringade dryga tusenlappen.

Här fanns också en hel del koppar som gick relativt billigt, massor av träsaker och naturligtvis trämöbler av olika slag.

Det var en stor auktion som började på söndagsförmiddagen och pågick fram till söndagskvällen.

Enligt uppgift kommer det under sensommaren och hösten att bli ytterligare ett par gårdsauktioner i trakterna av Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons