Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sudda, sudda bort din sura min...

Annons

Rakt innanför dörren står två vita generösa läderfåtöljer på var sida om ett slankt bord med blommor på.

Väggarna går i varm gräddmjölksvit ton och klinkergolvet är grått. Från djupa, gamla fönster strömmar vitt ljus in.

På ett annat bord står en skål med körsbär. Bredvid finns mängder av broschyrer om Klinikens behandlingar. Hårborttagning, läpputfyllnad och botox mot arm-svett och rynkor är lite av det som erbjuds. Dessutom finns specialistläkare på kliniken i bland.

En broschyr för Endermologie, anticellulitbehandling, lovar mindre celluliter, ökad fettförbränning och stramare men mjukare hud.

- Det är välgörande på många sätt, säger Annelie Wallin, verksamhetsansvarig och hudhygienist.

En av de anställda har tagit på sig en kroppsstrumpa och Annelie Wallin visar hur behandlingen går till. Apparaten ser ut som en gym- maskin i silver från ett flådigare gym.

Annelie kör lite över min rygg för att demonstrera. Det känns ungefär som när man dammsuger bort hår efter en hemmaklippning.

- Den ger bindvävsmassage och ökar fettförbränningen. Men den är ingen bantningsmetod, det säger vi hela tiden, säger Annelie Wallin.

Vad händer om man är missnöjd och celluliterna inte försvinner?

- Man vet att den hjälper mot celluliter, det finns studier på det. Men det är mänskligt material så vi går aldrig ut och garanterar något. Vi kan ju inte ge pengarna tillbaka, men vi har aldrig varit med om det. Vi försöker göra kunden nöjd.

Utanpå broschyren sitter en uppkrupen naken glänsande kvinna. Inuti, ovanför texten "före", syns tjockare hopklämda skinkor med utspridda celluliter. Ovanför "efter" visas en slät len stjärt i svart string.

Susanna Bergstrand är vd på Kliniken som ligger på regementsområdet. Hon ser ett problem med att broschyrerna lovar mer än verkligheten.

- Det är inte vi som tar bilderna, det är leverantörerna. Där har man ofta gjort fler behandlingar och de har gått ner i vikt. Men vi pratar alltid med kunderna först för att ge dem en mer realistisk bild av vad de kan förvänta sig. Äter man tre pizzor om dagen kan man inte vänta sig att gå ner i vikt, säger hon.

Annelie Wallin berättar att det är övervägande kvinnor som kommer till Kliniken. Hon tror att intresset ökar i samhället, både bland män och kvinnor.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det är ju roligt när de blir glada och nöjda. Det är inte kul att vara ung tjej och ha svart mustasch ovanför läppen, säger hon.

Och att göra någon glad är också det som Malin Stenman gillar med jobbet. Hon är sjuksköterska och varvar operationsbordet på sjukhus med injektionsbehandlingar på kliniken.

- Jag tycker det är roligt med kontraster. Här ser de omedelbart resultat. Man ser att de verkligen mår bra när de får bort de där rynkorna, berättar hon.

För att ta bort rynkor används antingen Botox eller Restylane. Och det här är en metod som ökar enormt, berättar Malin Stenman. Med en tunn spruta injiceras medlen in och slätar eller fyller ut.

Botox för vågräta rynkor och Restylane för lodräta. Men det får inte bli för mycket, säger Susanna Bergstrand.

- Vi ger bara botox- behandlingar i pannan. Annars tappar man hela sin mimik, hela sin personlighet, säger hon.

- Många kvinnor gör det här i hemlighet för sina män för att må bättre. De ser lite gladare ut när de får bort surrynkorna i pannan. Det handlar om små grejer för bättre välbefinnande.

Susanna berättar att företaget går bra. Förra årets omsättning var tre miljoner.

- Vi hoppas kunna komma upp i en omsättning på fem, sex miljoner. Det här är en bransch som växer, säger hon.

ANNA KLINTASP

Mer läsning

Annons