Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succéutställning till Wahlmanska

Annons

Det var den sjätte maj som portarna öppnades för Alvar Aalto-utställningen i Hedemora verkstäders gamla maskinverkstad.

Under en månads tid har besökarna kunnat titta på möbler från fabriken Artek som Aalto grundade i Hedemora, de har kunnat läsa och titta på bilder på den Aalto-paviljong som restes temporärt i Hedemora 1946, de har kunnat lyssna på föredrag om arkitekten Aalto och mycket, mycket mer.

-Vi har haft många besökare som har frågat varför utställningen redan måste ta slut. En japansk kvinna var här förra veckan och ville komma tillbaka med sina japanska vänner, men då var det ju för sent, berättar Ann-Marie Sörbergs från Föreningen hantverk & design.

Men nu är det klart att det blir en fortsättning, fast i mindre skala. Delar av utställningen kommer att flytta in i Wahlmanska huset under sommaren.

-Det är inte klart hur ofta vi kommer att ha öppet. Det beror lite på personalen, eftersom vi alla arbetar ideellt. Men jag skulle tro att vi kommer att ha öppet varje lördag under sommaren, säger Ann-Marie Sörbergs.

Bland annat kommer delar av paviljongen och utvalda möbler att finnas på Wahlmanska. Dessutom hoppas Ann-Marie Sörbergs på att kunna sammanställa nya berättelser om Alvar Aalto:

-Vi har fått mycket information under den här tiden som vi har arbetat med utställningen. Det har kommit in folk som har jobbat tillsammans med Aalto och det har kommit människor som har möbler från Aaltos fabrik.

Alvar Aalto-utställningen på Wahlmanska huset kommer att ha öppet till mitten av augusti.

SANNA CASSON

Mer läsning

Annons