Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för vandring

Annons

Initiativtagaren Britt-Marie Hallor hade alla skäl i världen att känna sig belåten när de båda dagarna kunde summeras.

Inte bara allmänheten visade intresse för nyheten. Såväl radio som teve och press bidrog till att locka nyfikna människor att förlägga lördagens utflykt till Grangärde kyrka och stundtals uppstod något av lätt kaos när alla intresserade skulle beredas plats i de grupper som kunde slussas in i kyrkan.

Att det är en ny tradition i Grangärde kyrka, som kommit till står helt klart. Under lördagens vandringar för allmänheten var responsen stor och det var även många som kom utsocknes ifrån.

Bland annat kom besökare ändå från Kungsängen, som hört om det hela på radion, och åkt tur och retur till Grangärde enkom för detta. De var väldigt glada och nöjda då de återvände hem och kommer tillbaka nästa år, berättar Britt-Marie Hallor.

Även Betlehems eget cafe, Gamla Gästis, besöktes flitigt under båda dagarna. Eleverna bjöds på saft och pepparkaka under fredagen.

-Det som blev lite smolk i bägaren var, att väntetiderna för vandrarna blev lite lång första timmen under lördagen, på grund av den stora uppslutningen. Men det jobbar vi redan på att förbättra till nästa år, för ideer och tankar inför nästa års upplägg börjar redan befästas, säger Hallor.

Huvudpersonen själv, Jesusbarnet (Tind 5 veckor), skötte det hela med bravur och blev nog under dessa dagar kommunens mest fotograferade baby.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons