Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för trollingtävling på Barken

Annons

Smedjebackens trollingklubb hade lånat alla tomma båtplatser av båtklubben och även platser där ägarna inte fått i sina båtar ännu. Detta gjorde att alla tävlande kunde få en egen plats och inte behövde ta upp båten över natten.

- Ytterligare en fördel är att båtklubben har bevakning i hamnen varje natt och då får grejerna vara i fred, säger Kjell Eriksson.

Trots detta var det ett tävlande ekipage som fick sin bil stulen under helgen. De hade bilen uppställd vid trailern i närheten av Kyrkogatan.

- Det blev naturligtvis besvärligt med tanken på att de blev stående i Smedjebacken med båt-en och skulle till Katrineholm, berättar Eriksson.

På lördagsmorgonen drog 79 båtar ut på Barken i jakt på storfångster.

Dagens största fisk blev en gädda på drygt åtta kilo som landades av team Ljusne JPM.

Under söndagen blev fångsterna lite mindre. Största fisk fick team Piggsvin från Säter. De fick en gädda på 6,17 kilo, och det var minsta möjliga marginal till Team Rastahyttan från Smedjebacken som fick en gädda på 6,01 kilo.

Den fisken och ytterligare sex gjorde att team Rastahyttan under tävlingen fick ihop 19,15 kilo fisk och blev därmed femma i tävlingen och bästa hemmatävlande.

Vinnare blev team Örebroarna från Örebro som fick 23,88 kilo fisk under de två dagarna.

Blev det en lyckad helg för de tävlande så blev det även det för Smedjebacksborna. All fisk fick nämligen allmänheten ta och det blev en kamp om att komma över de finaste bitarna, totalt var det 669 kilo fisk invägd. De gösar som fanns bland den fångade fisken blev rena högviltet.

- Vi är mycket nöjda och nu kommer vi att göra en förfrågan till fiskevårdsområdet om hur de ser på en fortsättning nästa år.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons