Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för sopplunch

/

Annons

Det fanns en tid då insamling till Lutherhjälpen i fastetider bestod av en pappersask på köksbordet hemma som man lade pengar i och sedan gick till kyrkan med.

Den tiden är nästa förbi liksom missionsauktionernas - sakerna är fina men tiden knapp.

För att testa något nytt bjöd Lutherhjälpsgruppen i Leksands församling in till sopplunch i Västanviks bystuga i går. Halv tolv slog man upp portarna.

– Det var ingen rusning direkt och vi började undra lite hur det skulle gå, berättar en av damerna innan hon rusar vidare med sopptallrikar och smörgåsar i högsta hugg.

Klockan 12 började det dock röra på sig och en timme senare serverades den sista tallriken av morots- och purjolökssoppa och de sista kakorna av tjockbulla såldes.

– Oj! Vi som har öppet till fyra! Det får bli kaffe och smörgås!

De allra flesta av besökarna kring borden var Västanviksbor och alla ville de ha fler luncher. "Så här skulle det vara varje tisdag" var det många som sa till varandra.

Nyast i byn var det Holländska paret Arjan och Jorien Bastiaans som kom till Sverige och Leksand för fyra veckor sedan för att ta hand om campingen.

– Det är jätteroligt att vara här. Vi trivs redan bra i byn med alla människor. Den första april öppnar campingen, berättade paret som redan kan prata svenska riktigt bra.

Mer läsning

Annons