Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrmans naziattack mot socialdemokraterna

Annons

Mikael Styrman skyller allt han råkar ut för på socialdemokraterna som han anser förföljer honom. Att han är satt under tvångsförvaltning anser han beror på politiska påtryckningar av energiminister Mona Sahlin. Det skrev han i höstas till sina abonnenter.

Att länsstyrelsen i Norrbotten anmält honom för för högt vattenstånd i en reglerad sjö och ombyggnad av en anläggning utan tillstånd är också socialdemokraternas fel.

Det gjordes också i höstas en husrannsakan och utmätning hemma hos Styrman och på hans företag då han misstänktes för grovt skattebrott. Det var "sosse-stasi" som gjorde det skrev Styrman till kunderna.

I ett annat brev till kunderna efter att Vattenfall tillträtt som konkursförvaltare raljerar han med socialdemokraterna och Energimyndigheten.

"Vi tror precis som tidigare att man på denna myndighet kan plocka ihop ett helt socialdemokratiskt rugbylag. De kan gå på krogen och spöa svartskallar som inte förstår att skilja på sossepampar och vanligt folk", skriver Styrman.

De senaste attackerna på socialdemokraterna är ett antal skyltar Mikael Styrman satt upp på Ekfors krafts kontorslokaler i Övertorneå. På den första stod bland annat att "Här slog Sosse-Stasi till med 14 man".

Denna skylt har nu följts av en stor rund där den socialdemokratiska rosen sitter över ett bakvänt hakkors. På en större skylt under står "Nationaldemokraterna partiet där demokrati och vallokomotiv utgå från ledningen och inte från folket". Rosen och hakkorset finns också på Styrmans bil. Till Norrländska Socialdemokraten, NSD, har han uppgett att skyltarna som han formgett själv kostat företaget mellan 50000 och 60000 kronor.

Skyltarna med rosen och hakkorset har väckt starka känslor bland socialdemokraterna i Norrbotten och enligt uppgifter i NSD kommer saken att polisanmälas. Partisekreterare Marita Ulvskog är informerad och även centralt har partiet reagerat kraftigt på kopplingen mellan partiet och nazismen.

Men den har Mikael Styrman gjort tidigare både i breven till sina kunder och på Ekfors krafts hemsida. Där gör han jämförelse mellan vad som hände i 30-talets Tyskland med judarna och det som händer idag i Sverige där socialdemokraterna styr.

"Historien innehåller allt för många exempel för att vi ska behöva tveka om att feghet och undfallenhet, som kan vara bekvämt för stunden, i det längre perspektivet är liktydigt med en biljett till ett svenskt Auschwitz", skriver han bland annat.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons