Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrkeprov i Sporthallen

Annons

Gymmet i Sporthallen har genomgått en total ansiktslyftning. 250000 kronor är investeringen i själva utseendet där nytt golv, nyputsade väggar och färg ingår i behandlingen.

Rent kroppsligt är det 400 personer som redan har löst medlemskap i Nautilus och som vill ta maskinparken i besittning, en investering i maskiner som uppgår till 2,5 miljoner kronor.

Så nu finns det cirka 45 amerikanska träningsmaskiner på plats i Nautilus i Ludvika.

På onsdagen var det så dags för startskottet.

- Vår avhållne Ingvar - vi hyllar dig på alla sätt och vis. Men du har ett förflutet som bandyentusiast... Och vi tycker att man ska engagera kroppen inomhus!

Nautilus vd, Sten Lundgren, vände sig till Ingvar Henriksson, kultur- och fritidsnämndens ordförande, som nöjt kunde konstatera att Ludvika äntligen fått en modern konditionsanläggning.

- Äntligen har vi fått en friskvårdsanläggning som är up-to-date. Kommunen har inte haft pengar till upprustning och på det här sättet får vi tillgång till en modern anläggning.

Sedan greppade de två herrarna varsin sax och det blågula bandet föll. Koordinatorn Eljan Grosshed bjöd alla på frukt och cider.

Vd:n deklarerade redan före bandklippningen att ingen får börja träningen innan denne har fått hjälp av instruktör. Så Henriksson fick plocka av sig kavajen och testa maskinparken med instruktören Karin Åhman vid sin sida.

- Mitt uppdrag har varit att ordna ett fräscht gym till ett bra pris och därför känns det här bra.

- Motion ger en friskare befolkning så satsningen är bra för kommunens invånare, sa Henriksson, och berättade att det där med bandyn började redan vid 23 års ålder då han blev kassör i en klubb. Uppdragen har fortsatt i alla år och i dag är han bland annat ordförande i Dalarnas bandyförbund.

Förutom Åhman fanns Anders Ekberg och Roger Lundin på plats som instruktörer. Den före detta handbollsspelaren Ekberg kommer att bli huvudinstruktör på anläggningen.

Dagens medlemsantal på 400 betalande årsgymare innebär i runda slängar runt 800 000 kronor i intäkter.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons