Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stupet blev 20-åringens död

Annons

En 20-årig man från Skövde omkom när han natten till midsommardagen föll utför ett stup vid Kneippbyn utanför Visby. Bara 40 meter därifrån skadades samma natt en 19-årig Ronnebybo i ett fall utför branten.

Stupet löper vid havet längs semesteranläggningen vid den gotländska västkusten och är just där cirka tio meter högt.

De uppgifter som polisen har tyder på att 20-åringen och en kamrat åkt taxi från Visby till Kneippbyn vid ett-tiden på natten. Kamraten gick för att sova medan 20-åringen tog en promenad.

Mannen hade fastnat på en klippa som skjuter ut där berget möter havet.

På frågan om hur räddningstjänst, sjöräddning och polis som undsatte den skadade 19-åringen kunde missa 20-åringen i närheten svarar Storm att det i området är "en djävla terräng". Han konstaterar också att arbetet med att hjälpa 19-åringen pågick mitt i natten och det är inte helt klarlagt vid vilken tid som 20-åringen föll.

Uppdraget att rädda den unge mannen var svårt och tog drygt en timme. Personal kunde ta sig nerför branten nära honom. Han hade också fastnat på en avsats. Men slutligen var det en av sjöräddningens båtar som kring klockan 2.45 kunde få honom ombord. Därefter kunde man ta upp honom på land för vidare transport till Visby sjukhus.

Enligt vittnen som polisen talat med hade 19-åringen legat vid klippkanten innan han rasade ner.

Polisen misstänker inte något brott, båda händelserna betraktas som olyckor. Det finns heller inget känt samband mellan den skadade 19-åringen och den omkomne.

TT

Mer läsning

Annons