Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stulna kläder hittades i bostad – duo döms för stölden: "En impulsgrej"

Annons

En man från Borlänge kommun samt ett äkta par från Hedemora kommun har dömts för brott begångna i bland annat hemkommunerna och i Falu kommun.

De båda männen döms för att ha stulit kläder från en affär i Falun. Männen erkänner brott och har förklarat att det handlade om en impulsgrej.

Ett äkta par från Hedemora kommun och en man från Borlänge kommun har dömts av Falu tingsrätt. Kvinnan döms för häleriförseelse medan de båda männen döms för flera brott.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Historien om en urgammal festbulle - och recept på nya spännande semlor

Lista: De mest jagade skotermärkena i Dalarna – så tjänar du tusenlappar på att sälja eller köpa skoter

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

SÅ KÖPER DU PLUS

Det äkta paret är i 35-årsåldern och bosatta i Hedemora kommun.

Den 3 januari befann sig paret, tillsammans med en annan man, i en affär i Falun. Kvinnan lämnade affären utan att köpa något, medan de båda männen lämnade affären genom nödutgången, bärande på en mängd kläder. I samband med detta utlöstes nödutgångslarmet och männen försvann i en bil som de parkerat vid nödutgången.

De stulna kläderna hittades sedan i parets bostad, i samband med en husrannsakan. De båda männen har erkänt stölden och uppgett att detta inte var planerat utan en impulsgrej. Kvinnan åtalades misstänkt för inblandning i stölden, men frikänns av tingsrätten då det inte går att bevisa att hon var inblandad.

Under husrannsakan i parets bostad hittades även två skruvdragare som stulits från ett företag i Borlänge. Mannen hävdade att han inte visste var de kom från medan kvinnan har medgett att hon lånade dem av en kompis för att sätta upp en hylla. De båda åtalades misstänkta för häleri, men Falu tingsrätt frikänner mannen och dömer kvinnan till dagsböter för häleriförseelse. Tingsrätten anser att kvinnan borde ha misstänkt att verktygen var stulna då de var märkta med ett firmanamn.

Mannen från Hedemora kommun döms för stölden i Falun samt grov olovlig körning, ringa narkotikabrott och rattfylleri som har begåtts i Kumla kommun. Han döms till skyddstillsyn med ett par särskilda föreskrifter.

Den tredje mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han döms för stöld, häleri, olovlig brukande, grov olovlig körning, grovt rattfylleri, rattfylleri , narkotikabrott, ringa narkotikabrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Brotten har begåtts i Hedemora, Borlänge och Norrtälje kommun.

Mannen från Borlänge kommun döms till sex månaders fängelse. Dessutom förverkas en tidigare villkorligt medgiven frihet.

De tre dömda personerna ska även betala 800 kronor vardera till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons