Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studentmassakern utreds

Annons

Virginias guvernör Timothy Kaine har tillsatt en oberoende utredning som ska granska måndagens massaker på Virginia Tech då den 23-årige studenten Cho Seung-Hui sköt ihjäl 32 studenter och lärare.

Några av de frågor som ska besvaras är vilken kontakt Cho, som hade psykiska problem, hade med hälsovårdsmyndigheterna, vilken behandling han fick, eller inte fick och vilka varningstecken som fanns.

Kaine sade att händelserna kring massakern på studentområdet måste redas ut minut för minut och att polisens och räddningstjänstens reaktioner på skottlossningen också ska kartläggas.

Virginias före detta högste polischef Gerald Massengil ska leda åttamannagruppen som också ska bestå av förre chefen för säkerhetsdepartementet Tom Ridge, en före detta FBI-agent och experter på hälsa och högre utbildning.

I mediernas intervjuer med människor kring Cho växer bilden av en tystlåten och mobbad person sig allt starkare.

Enligt släktingar hemma i Sydkorea, som han lämnade när han var åtta år, var han mycket tyst som barn, familjen oroade sig för att han kanske var stum och en morbror säger att Cho fick diagnosen autism när han kom till USA, uppger AP

För detta skolkamrater vittnar om en tillbakadragen elev som sällan sade något.

TT

Mer läsning

Annons