Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter i samarbete med ideell förening

/
  • Anna Köpmans, Erika Lindh, Tanja Karlsson, Sara Karlsson och Ines Marjanovic har tagit fram trycksaker till Internationella kvinnoförbundet.

Fem studenter som läser grafisk design på Högskolan Dalarna samarbetar med Internationella kvinnoförbundet (IKF) i ett projekt. Studenterna tar fram trycksaker som IKF ska kunna använda i en kampanj för att locka fler medlemmar.

Annons

Syftet med kampanjen är att fler ska få kännedom om förbundet och bli engagerade. Som det ser ut idag vet inte många vad Internationella kvinnoförbundet gör eller att de finns i Borlänge. De fem studenterna som är involverade i projektet ska se till att det blir ändring på det.

– Vi har gjort affischer, mappar, kuvert och informationsblad till IKF. Vi hoppas att det ska nå ut till många, säger Tanja Karlsson.

De fem tjejerna läser tredje och sista året på grafisk design-programmet, och detta är en uppgift i deras nuvarande kurs. De femtio första affischerna bekostar skolan, och resten av produkterna får IKF köpa till självkostnadspris. Vilken förening de skulle samarbeta med fick de välja själva. De enda kraven var att föreningen skulle vara ideel och finnas i Borlänges närområde.

– Vi tyckte att förbundet verkade intressant och att de arbetar för en bra sak, förklarar Ines Marjanovic.

Det Internationella kvinnoförbundet jobbar för integration och jämställdhet, och mot rasism och diskriminering. Deras mål är att hjälpa kvinnor från olika ursprung att komma in i samhället och få dem att känna tillhörighet. De anordnar bland annat sociala aktiviteter, kurser och utbildningar. Utspritt över hela Sverige har de ca 23 lokalföreningar.

Mer läsning

Annons