Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stuckit ut hakan

Annons

Nytt år och nya tag från den nytillträdda regeringen är att vänta. Man har verkligen stuckit ut hakan och beskyllt den gamla regeringen för diverse saker. Den borgerliga regeringen har nu många löften att infria om de ska få nytt förtroende vid nästa val.

Många saker är bra: satsningar på småföretagarna, kärnan i svensk ekonomi. Men å andra sidan har man flera förslag som jag tror att man kommer att få svårt att förklara när det väl kommer till kritan.

Att regeringen ska sänka a-kassan och på så vis försämra för de arbetslösa är ingen nyhet men man motiverar det med jobb istället för bidrag nu när många går arbetslösa. Samtidigt vill man fortsätta den stora asylinvandringen som vi har till Sverige och dessutom öppna för en arbetskraftsinvandring.

Centern sa strax före valet att arbetskraftsinvandringen kunde få uppgå till så mycket som 90000 personer. Hur ska man förklara detta? Borgerligheten säger sig stå på arbetarnas sida men i realiteten innebär deras politik att uttnyttja de svaga i samhället. Var är verklighetsförankringen i en sådan förd politik? Kontentan av detta blir att de i dag arbetslösa ska få ännu fler konkurrenter om jobben. Skälet, mina vänner, är att få till stånd lönedumpningar samtidigt som man själv sitter skyddade i sina borgar och roffar åt sig av pengarna.

En sådan politik är inte bara arbetslöshetsfientlig utan också invandrarfientlig då det blir de i dag arbetslösa och framtidens invandrare som får ta smällen.

ANDERS NORMAN, SVERIGEDEMOKRATERNA

Mer läsning

Annons