Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Struntprat om Gagnefs elverk

Annons

Förfärande hur Gagnefs elverks styrelse beskriver Hans Adaktusson. Grundlöst utan vetskap eller relevant kunskap om vilken person och företagsledare Adaktusson är.

Han är kanske mest seriös av alla med tanke på hur Gagnefs elverk undanhållit information om värdet på aktien. Tack vare Adaktusson har aktiens värde tydligt redovisats. Ovetande ägare har sålt för en ringa penning på grund av okunskap om värdet.

Tidigare aktieköp med mörkning av aktievärdet av involverade i elverket kanske är svar på varför dessa är bland de största aktieägarna. 2006 har även aktieköp gjorts för en blygsam summa med hänsyn till värdet som nu redovisas.

Var i detta finns moralen och ärligheten som styrelsen efterlyser?

Aktieägarna skulle erbjudas bättre pris av Leksand/Rättvik sades det på bolagsstämman, vilket är märkligt när budet är lika Adaktussons bud. Han tänker driva företaget i Gagnef och vad är bättre för anställda och kunder än att företaget finns kvar i Gagnef?

Den som tror att Leksand/Rättvik tänker ha kontor, personal och förråd kvar på två mils avstånd från huvudkontoret i Leksand. Tänk till! Vad finns kvar i Rättvik efter sammanslagningen med Leksand?

Påståenden om att de som säljer aktier får betala dyrt senare är rena nonsens. Gagnef har ett nätbolag och säljer ingen el. Nätbolagens avgifter regleras av energimyndigheten, så oavsett ägare, kan priset inte höjas. Detta gäller i hela landet.

Att drakarna Eon och Fortum försvinner i dimman efter samgående med Leksand förstår alla orimligheten i. Det hotet får vi alla leva med oavsett ägarkonstellation.

AKTIEÄGARE

Mer läsning

Annons