Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Struntprat och fördomar mot dem som gör skitjobbet

Annons

Svar till Lars T Oscarson:

Som om det inte räckte med att kritisera invandrare och deras förmågor, nu tycker man också att jag ska flytta härifrån.

Lars, jag har aldrig valt att bosätta mig i detta land, jag är född här. Jag har gått samma utbildningar som de flesta svenskar. Jag har ätit pannkakor med ärtsoppa varje torsdag under min uppväxt.

Problemet ligger inte där. Då fanns inte dessa motsättningar, utan då välkomnade svenskar invandrare och världskulturen.

I dag är det inte så, i dag har vi blivit mer fördomsfulla, arga och vi skyller allt på dessa invandrarjäklar som tar våra jobb, som utnyttjar socialförsäkringssystemet, som blåser staten på pengar.

Struntsnack säger jag. Faktum är att det råder en mycket hög yrkesnivå bland invandrare. Faktum är också att regeringen misslyckats med integreringen och segregerat de flesta.

Sist men inte minst är det ett faktum att de flesta invandrare tvättar era kontorshallar, era sjukhus, de tar hand era äldre och gör det utan att klaga.

Jag köper inte billiga argument om att man skulle klara sig bättre utan invandrare, vi måste lära oss att kritisera rätt, det är inte den enskildes fel.

Slutligen är det inte ett "fenomen" utan en verklighet som invandrare möter varje kväll de går till jobbet eller möts av segregering.

RODRIGO ROJAS

Mer läsning

Annons