Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stressig födelsedag för Victoria

Annons

Ett fullspäckat schema väntar kronprinsessan Victoria på hennes 30-årsdag.

Före det traditionsenliga firandet på Öland ska hon hinna med ett officiellt firande på Slottet i Stockholm.

Det börjar med att kronprinsessan på förmiddagen uppvaktas av representanter från riksdagen och regeringen, efter att redan ha firat en familjegudstjänst i Slottskyrkan.

Den som är i Stockholm och vill framföra sina gratulationer kan skriva en hälsning i de listor som lagts ut i Västra valvet på kungliga slottet. Klockan 12 skjuts salut från Skeppsholmen och sedan hålls en militär uppvaktning på Slottets inre borggård.

Enligt Nina Eldh har kronprinsessans 30-årsdag ett stort internationellt intresse och det kommer att bli fullsatt i pressens utrymmen. Men efter trettio år i rampljuset tar kronprinsessan uppståndelsen med ro.

Efter uppvaktningen i Stockholm bär det av med flyg till Öland där kronprinsessan fortsätter firandet mer eller mindre traditionsenligt. Vanligtvis inleder kronprinsessan sin födelsedag med en familjelunch på Solliden men i år får det enligt Nina Eldh bli en smörgås ombord på planet.

Omkring klockan 16 tar Victoria emot gratulationer från allmänheten i parken på kungafamiljens sommarresidens Solliden och därefter blir det konsert med flera kända svenska artister på Borgholms idrottsplats. Den fullspäckade dagen avslutas med en familjemiddag på Solliden.

TT

Mer läsning

Annons