Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandberg åtalad

Annons

Det är lite drygt en månad sedan polisen fick in en anmälan rörade misshandel av Titti Strandberg. Misstänkt för dådet var hennes före detta man, den kände äventyraren Mikael Strandberg.

Polisutredningen rörande misshandeln kom att svälla och den före detta maken häktades av tingsrätten på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning och ett fall av grov misshandel. Även hovrätten prövade, på begäran av Mikael Strandberg, häktningsfrågan och kom fram till att den starkaste graden av misstanke förelåg.

I går åtalades han för brotten.

Åklagaren hävdar att Mikael Strandberg under åren 2002 till 2006 har utsatt Titti Strandberg för tio fall av grovt våld. Under perioden 2003 till 2005 preciseras två fall.

Det är en bilfärd under sensommaren 2003 längs riksväg 70 i höjd med Blyberg. Där ska Mikael Strandberg ha knuffat sin fru ur bilen. Utanför ska han sedan ha slagit henne, dragit henne i håret och spottat på henne.

Under 2005, också det under en bilfärd längs Älvdalsvägen, ska Mikael Strandberg på nytt knuffat sin fru ur bilen. Vid tillfället ska han ha slitit av henne glasögonen, slagit henne i huvudet och sedan släpat henne i håret in i bilen igen.

Övriga fall av våld som Mikael Strandberg anklagas för är att ha utsatt sin dåvarande fru för, har skett under 2006. Från januari och fram till augusti månad, då paret separerade, handlar det om åtta fall. Vid ett tillfälle, i slutet av januari i deras gemensamma hem, ska hon ha misshandlats så svårt att hon förlorade medvetandet.

Vid ett annat tillfälle, i augusti, ska han ha slagit henne och kastat henne ut för en trappa. Efter fallet ska ha på nytt ha tagit tag i henne och sedan släppt henne i golvet.

Vid den gärningen anser åklagaren att Mikael Strandberg varit särskilt rå och hänsynslös, då våldet varit livsfarligt.

Mikael Strandberg har under polisutredningen nekat till de brott han misstänks för.

I åtalet gör åklagaren dock gällande att bevisning finns.

Till rättegången, som inleds i Mora tingsrätt på torsdag i nästa vecka och beräknas pågå under tre dagar, kommer åklagarsidan bland annat att kalla nio vittnen.

Där kommer även läkarjournaler och fotografier på fysiska skador som kvinnan under de aktuella åren haft, att läggas fram.

LINDA SOLUM

Mer läsning

Annons