Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålar bredband?

Annons

Att vara mot bredband är en sak. Att vara elöverkänslig är en annan.

Vi antar att ett erbjudande ges till en markägare i en by som väntar på bredband. Erbjudandet innebär att resa en mast samt gräva en kort kabel på dennes mark. Denna person tackar nej med argumentet att denna mast förfular.

Vad personen inte inser är att den ekonomiska kompensationen innebär en stor summa pengar. Erbjudandet går då till markägare två som tar reda på vad erbjudandet innebär i sin helhet och tackar ja. När person nummer ett får reda på detta och inser sitt misstag, börjar denne motarbeta projektet, nu med elöverkänslighet som argument.

Elöverkänslighet brukar oftast innebära att man inte kan vistas i miljöer med normala 220 volts elinstallationer. Om man är överkänslig måste man ofta elsanera huset för att kunna bo kvar.

Nu är fallet ett annat och husen som personen vistas i har normal el-standard. Vad som även är anmärkningsvärt är att denna mast kommer att placeras på en åker flera hundra meter ifrån huset och inte bör påverka mer än de tidigare el- och kraftledningar samt master som finns i omgivningen sedan tidigare.

Personen har inte påvisat tecken på elöverkänslighet vid möten.

LÅT LANDSBYGDEN UTVECKLAS

Mer läsning

Annons