Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för Storsten

Annons

Ett 40-tal villor planeras vid Storsten, mellan Ornäs och Torsång.

Det handlar om en privat exploatering. Husköparna köper tomter av nuvarande markägare och hus av Sjödalshus.

Runt 200 personer har anmält intresse.

-Vi har runt 60 familjer som är intresserade av att bygga och som inte bor i Borlänge i dag, berättar Tommy Johansson, Sjödalshus.

20-25 kommer från Stockholm och lika många från Falun. Andra hör hemma i exempelvis Ludvika och Säter. Många av intressenterna bor redan i dag i Borlänge. Johansson tror att läget lockar. Det är nära till både Borlänge och Falun, till skola och dagis, till golf och Ornäs båthamn.

Arbetet med en detaljplan har pågått i ett år. Något datum för möjlig byggstart kan inte utlovas. Tommy Johansson kan inte ge intressenterna något besked. Förhoppningen hade varit att planen skulle ha varit antagen i dag. Men den är ännu inte i hamn.

Det besked som exploatör-en fick innan arbetet påbörjades talade om tio månad-ers handläggning. Nu känner Tommy Johansson att det tar lång tid för ansvarig på stadsbyggnadskontoret att kontrollera inskickade uppdateringar och hantera ärendet.

Han har försökt att skynda på handläggningstiden, men vet ännu inte när han törs tro på byggstart. Förhoppningen är i alla fall försäljning i vår och byggstart i sommar eller höst.

Tommy Johansson är be-sviken, och menar att om viljan funnits så hade ärendet prioriterats och hanterats betydligt snabbare av stadsbyggnadskontoret. Däremot är han nöjd med hur den politiska sidan behandlat projektet.

Exploatörerna har träffat exempelvis Peter Hultqvist och Nils Persson.

-De har ställt upp.

Enligt stadsarkitekt Arne Ludvigsson kan en detaljplan antas tidigast under hösten.

Peter Hultqvist (s), ord- förande i näringslivs- och planutskottet, har bokat in ett möte med exploatörerna. Han ser projektet som viktigt.

-Vi ska träffas och reda ut de grejer som finns kvar, från kommunens sida är vi intresserade av att det här fullföljs. Vem som är orsak till det ena och det andra går jag inte in på.

Han tycker att det är roligt med ett så stort intresse för Storsten:

-Får vi igenom det blir det ett mycket bra område. Jag ska göra vad jag kan, säger Hultqvist.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons