Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för rädda, larma, släck

Annons

Tidningen har tidigare berättat om räddningstjänstens satsning på att utbilda allmänheten i hantering av handbrandsläckare. Till det första utbildningstillfället, i Mockfjärd, kom ett tiotal personer. Och till brandstationerna i Gagnef och Björbo, där brandsläckningsutbildningarna hölls i onsdags och torsdags, kom det alltså betydligt fler.

- Det har gått väldigt bra, och det har visat sig finnas ett större intresse för detta än vad jag trodde, säger räddningschefen Thomas Gruhs, som tillsammans med brandmästaren Erik Warg har hållit i utbildningen.

Förutom vikten av att kunna hantera släckningsutrustningen betonar Thomas Gruhs betydelsen av att larma så tidigt som möjligt och av att ha brandvarnare i hemmet.

- Rädda, larma, släck. Det är den ramsa vi brukar lära ut, säger han.

Se till att rädda människor som kan befinna sig i fara, därefter larma brandkåren, och sedan försöka släcka branden själv.

Den goda uppslutningen visar att det finns ett behov av utbildningar i brandsäkerhet, menar Thomas Gruhs, och han utesluter därför inte att det kan komma att anordnas fler utbildningstillfällen framöver.

JOHANNES TÅNGEBERG

Mer läsning

Annons