Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för gratisresor med tåg

Annons

Kampanjen startade förra måndagen och ska pågå fram till och med första hälften av nästa månad. Målsättningen är att förmå folk att ställa bilen och i stället göra sina resor med tåg. Arbets- och studiependlare är en mycket intressant målgrupp i sammanhanget. Samtidigt vill Tåg i Bergslagen slå ett slag för miljön.

- Över 1 300 prova-på-biljetter har skrivits ut på bara en vecka, säger vd Tord Hult som är mycket glad åt allmänhetens stora intresse för kampanjen.

För att få sig en gratistur krävs emellertid att man har tillgång till dator och är uppkopplad på nätet. Där skriver man in erforderliga uppgifter och skriver sedan ut biljetten på den egna skrivaren. Det går alltså inte att hämta några fribiljetter på något försäljningsställe.

Ombord på tåget ska man sedan vara beredd att legitimera sig för konduktören eller tågvärdinnan.

En biljett per person för resande under en dag är vidare vad som gäller för detta gratisåkande.

Hur blir det om "Hilma 87" som aldrig rört en dator vill prova hur det är att resa med TiB-tågen? Alla har inte datorer.

- De har väl alltid någon bekant som har dator, eller så kan de i värsta fall ringa till mig så kan jag skriva ut biljetten till dem, säger tågdirektören generöst.

För övrigt kan Hult meddela att resandet med Tåg i Bergslagen fortsätter att öka.

- Sedan vi startade 2001 har resandet ökat med hela 100 procent men vi vill att ännu fler ska upptäcka tågets fördelar. Vi blir aldrig nöjda.

-Man vill ju hela tiden göra något som är ännu bättre, slutar han.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons