Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort firande i Sälen

Annons

- Hur många här är bybor?

Det blev inte särskilt många händer i luften efter den frågan från Torbjörn Korssell som ledde firandet på Olnispagårdens tun.

Visserligen syntes en och annan hand i folkmassan men de tillresta dominerar stort. Många stugägare i fljällområdet passar säkert på att se om sina ägor under denna långhelg och firandet på den osedvanligt vackra Olnispagården är säkert även det ett givet mål för resan.

Firandet inleddes med att Transtrands spelmanslag anlände i båtar längs älven innan kraftprovet med att resa stången tog vid. Spelmanslaget inledde även det scenprogram som väntade. Torbjörn Korssell ledde den stora publiken i en rad allsånger och likt förlagorna på Skansen for han runt i publiken med mikrofonen i högsta hugg.

- Kom igen nu nollåttor, hojtade den alltid lika pigge allsångsledaren, till publikens förtjusning.

Från scenen bjöd även Malin Jonsson på några egna sånger, bland annat den för dagen nykomponerade En hyllning till sommaren.

Bengt Rundqvist höll hyllningstalet till midsommaren innan de traditionella lekarna kring majstången tog vid. Visserligen deltog inte alla 3000 besökare i dansen men det behövdes ändå åtskilliga lager med dansande ringar för att alla skulle få plats.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons