Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsning i Romme

Annons

För ett år sedan köpte det amerikanska läkemedelsbolaget CB Fleet, Clean Chemical Sweden i Romme. CCS ingår nu i en global koncern med verksamhet i 16 länder.

De amerikanska ägarna har beslutat om en stor satsning i Borlänge.

-Vi har blivit stärkta av situationen med nya ägare. De låter bolaget utvecklas och ger oss stor frihet. Och man ställer stora resurser till förfogande, säger vd Jonas Nilsson.

Produktionen i Romme ska mer än fördubblas, då anläggningen i England avvecklas. Det har varit en intern kamp i koncernen - där CCS nu står som segrare.

-All produktion i England läggs ned. Vi har haft nackdelar som högre lönekostnader. Men vi har högre kompetens och en modernare anläggning, säger Jonas Nilsson.

Det betyder att de tio miljoner enheter som tillverkas om året - ska bli 22 miljoner.

Dagens 130 anställda ska under året utökas med ytterligare 35 personer. 25 miljoner kronor investeras i om- och tillbyggnad.

Tio nya produkter ska lanseras på apoteket. Omsättningen i dag, knappt 200 miljoner, ökar betydligt.

-2006 blir ett tufft år. Visst har vi växtvärk. Men det är ett lyxproblem.

CCS har funnits i Romme i 25 år. Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför läkemedel och produkter för egenvård, främst mun- och hudvård.

En stor del av produkterna säljs på apoteket. CCS samarbetar med flera stora företag som Pfizer, ACO Hud och AstraZeneca.

-Vi har haft en väldigt positiv utveckling och fyrdubblat omsättningen sedan 1998, säger Jonas Nilsson.

Under 2000-talet har 52 miljoner investerats. Nu blir det alltså ännu mer. I ett första steg utökas kontorsytorna och därefter produktionsanläggningen.

-Vi blir också tvingade att hyra lager externt. Kan vi klara det här på ett bra sätt har vi alla förutsättningar att fortsätta expandera.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons