Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storpublik på teater i Yttermalung

Annons

Det blev en mycket högklassig tillställning som eleverna framförde och det fanns inte en enda ledig plats i lokalerna att uppbringa. Intresset från föräldrar, syskon, anhöriga och bybor var enormt för denna föreställning som visade att det finns oanade teatertalanger bland eleverna.

Det är under läsåret som man arbetat med temat "Mer för alla sinnen", ett arbetssätt som drogs igång för att stärka elevers självtillit, förebygga mobbning, diskriminering och utanförskap.

Dessutom såg personalen som lett den här verksamheten att det var viktigt att använda sig av Polstjärnans lokaler (nuvarande Fritids) som de ansvariga ansett som perfekta lokaler och det här visar också att lokalerna som var nedläggningshotade vårterminnen 2005 nu har en stor funktion i byn Yttermalung.

Eleverna har under schemalagda tider under veckan gått till Polstjärnans lokaler och där fått ett behövligt miljöombyte i anpassade lokaler. De har upplevt en lustfylld inlärning där de tränat på att acceptera olikheter och visa empati.

Genom att stimulera olika sinnen har alla barn getts chansen till inlärning utifrån vars och ens förutsättningar och behov. Alla elever har varit med i verksamheten och fått känna sig behövda och ansvarstagande.

Detta har lett fram till den teaterföreställning som nu gavs, där alla elever bidragit på något sätt. Med den här föreställningen visar man också att en liten skola med få elever som tar till vara varandras kompetens kan nå fina och bra resultat och samtidigt öka samhörigheten bland elever och personal.

Och detta har man verkligen lyckats med i Yttermalung vilket den fantastiska teaterföretsällningen var ett bevis på.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons