Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stororder för Andritz

Annons

Andritz har fått uppdraget att leverera system och maskiner för det nya blekeriet på Stora Enso Kvarnsveden.

- Det är kul att Stora Enso investerar så mycket i Kvarnsveden igen efter PM 12, säger Göran Sundkvist, chef för mekanisk massa i Hedemora, om den order Andritz har fått.

Blekningsprocessen är en del av Andritz spjutspetsteknologi för blekning av mekanisk massa. Peroxidblekning av högkvalitativ pappersmassa skapar papper med bibehållna fiberegenskaper och hög ljushet vilket ger ett bättre tryck.

Ordersumman är inte känd men värdet av den bokförs vid Andritz huvudkontor i Österrike.

I Hedemora finns ett försäljnings- och servicekontor för framför allt den skandinaviska marknaden. Kontoret har tolv medarbetare som arbetar inom området mekanisk massa.

-Nästan alla har en bakgrund i Hedemora verkstäder och vi ligger strategiskt till för arbete inom pappersmassaindustrin. Vi har alla stora pappersbruk i Skandinavien inom räckhåll, säger Göran Sundkvist som tillsammans med kollegor har varit med sedan kontoret öppnade 1995.

Andritz i Hedemora har nyligen anställt två nya medarbetare.

- Det är två unga killar som kommer att arbeta med marknadsföring. De kommer från Åbo Akademi och har flyttat hit. Det är bra, menar Göran Sundkvist.

Andritz är ett börsnoterat företag med 10 000 anställda över hela världen. Verksamheten är utveckling och produktion av högteknologiska system inom papper och massa, stål och andra specialiserade industrier. Företaget har 35 anläggningar i Europa, USA, Kanada och Kina.

Stora Ensos nya anläggning i Kvarnsveden beräknas bli klar under den senare delen av 2007.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons