Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storgatan på väg att enkelriktas

Annons

Sedan ett par år har kommunens samhällsplanerare och berörda utrett frågan om Storgatans trafikmiljö. Nu finns ett förslag som föreslår fortsatt gågata under sommar- och marknadsperioderna. Övrig tid ska Storgatan enkelriktas från söder och norr - fram till den lilla rondellen mellan Konsum och team Sportia.

Samtidigt ska parkering vid gatan tillåtas endast under två timmar.

- Vi ser positivt på det här. Köpmännen har också deltagit i utredningsarbetet. Trafikregleringen gör att det blir säkrare för gångtrafikanter. Samtidigt underlättar det för uteserveringarna under sommarperioden när bilgatan görs smalare.

- Parkeringsbegränsningen gör att besökare får lättare att hitta parkering. Samtidigt betyder två timmars parkering att man hinner göra ärenden som äta eller handla innan det är dags att hämta bilen, säger Jones.

Frågan ska behandlas i kommunstyrelsen och i fullmäktige under våren. Planen är att den nya trafikordningen ska gälla från och med den 8 maj.

- Medel till de anpassningar som behövs göras är redan anslagna. Det handlar om ett par hundra tusen, säger Jonny Jones.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons