Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storföretag tänker inte slåss för akuten

Annons

Nilsson anser att det viktigaste är att kvalitén på vården inte försämras. Han förmodar att akuten i Falun har tillgång till mer personal och fler medicinska experter.
– Om akuten i Ludvika läggs ner ser jag det som viktigt att ambulanstjänsten är väl utvecklad och att akutsköterskor finns med i ambulanserna.
– Jag utgår också från att ansvariga ser över möjligheten att utveckla distriktsläkarmottagningarna så att de kan gå in som en resurs. För oss som är verksamma i Grängesberg är det viktigt att man i synnerhet tittar på mottagningen i Grängesberg.
Mats P. Nilsson konstaterar vidare att en konsekvens av ett eventuell beslut om att stänga akuten kan bli att företaget får sätta in resurser för att ytterligare stärka och förbättra ”första hjälpen” på arbetsplatsen.
Per Haugland är ”ortschef” för ABB i Ludvika där koncernen har 2 400 anställda. Via Gia Blix, kommunikatör vid företaget, förmedlade han i går ett skriftligt uttalande till NLT i frågan om akuten.
Det lyder som följer:
”För ABB är det viktigt att de anställda och deras familjer har tillgång till bra skolor, vård, omsorg, kommunikationer och så vidare. Kort sagt att Ludvika är en bra ort att bo på. Om akuten sedan ska ligga i Ludvika eller någon annanstans är ett beslut som bäst fattas av landstinget, som har hela bilden klar för sig.”
ABB tänker uppenbarligen inte ta strid för akuten. Inte heller Mats P. Nilsson är intresserad av att driva någon kampanj för akuten.
– Nej, det känns inte så. Den är ju redan ganska nermonterad.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons