Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora Tuna förstärks av meriterad löpare

Olle Kalered har under flera år representerat Skärbläcka–klubben OK Denseln. 27–åringen har där bland annat samlat på sig en andra–, tredje– och fjärdeplats på SM Ultralång att sätta upp på meritlistan. Men till nästa säsong kommer Kalered löpa för Stora Tuna.

Annons
Olle Kalered. Foto: Stora Tuna OK

Stora Tuna OK har ett antal skickliga orienterare med Tove Alexandersson i spetsen. De får till nästa säsong sällskap av Olle Kalered meddelar klubben på sin hemsida.

Kalered har fått jobb i Borlänge där han ska arbeta med programmering. Därmed lämnar han den östgötska Skärbläcka–klubben OK Denseln, som han sprungit för de senaste nio åren.

På meritlistan har 27–åringen bland annat ett JSM–guld i sprint och en andra–, tredje– och fjärdeplats på SM Ultralång. Han har även en sjätteplats i SM Natt.

Kalered har dessutom haft en del framgångar på löparbanor och terräng. Där har han bland annat sprungit 5000 meter i Junior–EM och har ett personbästa på 14:38 min.

På senare tid har han haft en del skadebekymmer med bland annat ett krånglande knä. Nu är han i full gång med träningen och hoppas vara skadefri till januari skriver Stora Tuna på sin hemsida.

Sedan tidigare är det också klart att 19–åriga Henrik Johannesson ansluter till Stora Tuna. Den femfaldiga O–ringenvinnaren kommer från Ronneby OK och gör bröderna Jesper och Viktor Svensk sällskap i både Stora Tuna och det svenska juniorlandslaget.

Mer läsning

Annons