Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora störningar i flera kommuners IT-system – "Ger konsekvenser"

Kommunerna Mora, Orsa och Älvdalen har under den senaste veckan haft störningar i sitt IT-system. Störningarna har påverkat bland annat hemsidor, bygglovsansökningar och andra viktiga funktioner i kommunen.

Annons

Det ska handla om flera IT-störningar som har försvårat arbetet för nästan alla verksamheter inom kommunerna.

- Vi är idag så pass beroende av våra IT-system att ett avbrott tyvärr ger konsekvenser för både medarbetare, verksamheter och medborgare, säger Anders Rosén som är kommunikationschef i Mora kommun, i en kommentar på Mora kommuns hemsida.

Bland annat har bygglovsenheten påverkats av störningarna.

– Vissa system har varit helt ur drift och i vårt fall har det påverkat bygglovsenhetens myndighetsutövning. I vissa fall innebär detta förseningar i handläggningen av tillsyn, bygglovsärenden och bostadsanpassningsbidrag. Även möjligheten att ge fullgod rådgivning och service kommer inom den närmaste tiden att påverkas. Vi ber om ursäkt för denna olägenhet och nu arbetar vi intensivt för att komma ikapp med handläggningen och övriga arbetsuppgifter, säger Per-Olof Olsson, bygglovschef i Mora och Orsa på kommunens hemsida.

Kommunens tekniker ska ha jobbat dygnet runt med att försöka hitta orsaken till problemet. Enligt kommunens IT-chef är förhoppningen att systemen successivt ska kunna fungera som vanligt under onsdagen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons