Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora Enso organiserar om

Stora Enso organiserar om verksamheten i fyra nya affärssegment.

Annons

Stora Enso Kvarnsveden som lillhört affärsområdet Newsprint blir nu en del i ett större affärsområde som kommer att heta Printing and Reading. Alla bruken som tillhört pappersrapporteringssegment Newsprint and Book Paper, Magazine Paper och Fine Paper förs samman i detta nya affärsområde. Juha Vanhainen blir affärsområdeschef.

Kartongtillverkaren Stora Enso Fors som tillhört affärsområdetr Consumer Board slås ihop med Industrial Packaging med Mats Nordlander som chef.

Affärsområdet Wood Products kommer att byta namn till Building and Living under ledning Hannu Kasurinen.

Stora Enso bildar ett nytt affärsområde som kallas Biomaterials och som huvudsakligen består av företagets samriskbolag för massabruk, fristående massabruk och trädplantager. Biomaterialsleds av Juan Bueno.

– Vi organiserar våra verksamheter i enlighet med de olika marknader och kunder de betjänar. Avsikten är att öka konkurrenskraften, flexibiliteten och snabbheten i vår organisation samt att tydliggöra ansvar och minimera beroendet mellan de olika verksamheterna. På så sätt kan vi säkerställa att vi har kapaciteten och smidigheten att ta tillvara möjligheterna som uppstår i takt med att den globala ekonomin förändras, säger Stora Ensochefen Jouko Karvinen.

Mer läsning

Annons