Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor uppslutning inför skidskytte-SM

Annons

Tävlingarna går av stapeln vid Snöå skidstadion och föreningen håller som bäst på att samordna arbetet för de mer än 100 funktionärer som krävs för arrangemanget. Allt ska klaffa. Det är inte bara den rent sportsliga biten som ska finjusteras in i minsta detalj. Det stora uppsvinget för sporten har gjort att arrangörerna räknar med en stor publikinvasion och allt från tävlingssekretariat till parkeringar och mathållning måste fungera friktionsfritt.

Några stora problem med att hitta frivilliga till de olika uppdragen verkar det inte heller vara. Skidsport i alla dess former har nära nog uråldriga traditioner i bygden och Järnaborna ställer upp när plikten kallar. Övervåningen vid skidstugan i Snöån blev i det närmaste fullsatt sedan klubben annonserat i det lokala annonsbladet efter frivilliga funktionärer.

Tävlingsledningen informerade om vad som komma ska och funktionärerna fick möjlighet att ställa frågor om alla tänkbara situationer som kan uppstå.

Bille Bertils, ansvarig för allt som kommer att ske på skjutvallen, berättade att det behövs uppemot 45 funktionärer bara på skjutvallen. Förhoppningsvis beror inte det stora antalet funktionärer på att klubben räknar med ett visst svinn bland skyttarnas vinande kulor.

Den 28 februari invigs tävlingarna i Järna kyrka av självaste skidskyttedrottningen, Magdalena Forsberg.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons