Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor skadegörelse

Annons

-Av spåren att döma har skadegörelsen vid skolan utförts av skoterburen ungdom, berättar en kommunanställd och tillägger att flera personer har hört skotrar i samhället mellan klockan 02.30 och 03.00.

Den återkommande och omfattande skadegörelsen vid väntkurerna gör att det förs diskussioner om att ersätta de stora och värmeförsedda kurerna med enkla vindskydd.

De totala kostnaderna för att under senare tid reparera och renovera kurerna samt byta ut krossade tågtidsdisplayer uppgår till sexsiffriga belopp.

Under natten till onsdagen krossades ett av de stora fönsterglasen och under natten till torsdagen krossades ytterligare åtta rutor.

Samtidigt utsattes Djuråsskolan för skadegörelse. Åtta utearmaturer under skärmtaken på skolgården slogs loss och 24 lysrör krossades.

-Det ligger glasskärvor överallt i snön och det blir ett tidskrävande arbete att få bort splittret inför skolstarten så att inte lekande barn riskerar att skadas av glaset, säger en kommunanställd.

Den kvast som använts vid skadegörelsen påträffades mellan skolan, biblioteket och ravinen mot riksväg 70. Där hade snö-skotrar varit uppställda och misstankar finns om att förövarna av skadegörelsen åkte skoter till skolan.

-Vi har fått flera rapporter om att skotrar åkt inne i samhället efter klockan 02.30 och vädjar nu till alla föräldrar till skoteråkande ungdomar att höra sig för om vad deras ungdomar haft för sig under natten, säger en kommunanställd.

Han anser att om det är skoterburna ungdomar som ligger bakom skadegörelsen så måste de vara så unga, alternativt så omogna, att de inte är lämpliga som skoterförare.

-Den här sortens tilltag riskerar att gå ut över servicen till alla kommuninvånare. Därför och inte minst med tanke på ungdomarnas framtid måste föräldrarna agera och stävja det här beteendet.

Den kommunanställde betonar också att skoteråkarna, om det är sådana som ligger bakom skadegörelsen, inte behöver vara hemmahörande i Djurås, utan lika gärna kan komma från något av grannsamhällena.

-Men det kan inte vara alltför många ungdomar som varit ute och kört skoter så sent under natten till torsdagen. Bryr föräldrarna sig om sina ungdomar är det hög tid att de agerar, tycker han.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons