Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor satsning i KFUM-hallen

Annons

KFUM-hallen har funnits på Hantverkargatan i Borlänge i snart tio år.

Lagom till jubileet står det klart att det blir en omfattande ombyggnad.

Ytorna disponeras om, väggar ska rivas, en inglasad cafeteria med utsikt över hallen ska byggas, det blir en ny entré och personalen får bättre utrymmen. Kommunen har gett klartecken till den ökade hyreskostnaden som satsningen medför.

Bosse Nyman räknar med att ombyggnaden tar ett halvår och kommer igång efter sommaren. Målet är att hålla stängt så lite som möjligt under byggtiden.

En bidragande faktor till satsningen är att man ska leva upp till de regelverk som finns för personalutrymmen och säkerhet.

-Det blir ruskigt många timmar ideellt arbete. Vi måste bygga om nästan allt i hallen, säger Bo Nyman när han berättar om vad som ska göras.

Vertrampen och klätterväggen måste flyttas. Bara det kommer att ta tid. När allt arbete är utfört kan de 1 451 medlemmar KFUM har se fram emot en mer ändamålsenlig hall.

-Det är en stabil verksamhet, vi har hållit på i tio år nu.

Skateboard, inlines, BMX och klättring är de stora verksamheterna. De som trodde att skateboard var en fluga som skulle försvinna har fått fel:

- Skateboarden växer fortfarande mycket i Europa. Intresset i Borlänge och Dalarna är väldigt stort.

En vanlig dag besöks hallen av 60-talet personer.

Mest folk är det på lördagarna. Även om merparten av besökarna kommer från Borlänge och Falun är upptagningsområdet större än så.

KFUM har två fast anställda och 15 timanställda.

Hallen är en av de tre största KFUM-hallarna i landet, de två andra stora är Fryshuset i Stockholm och anläggningen i Malmö.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons