Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor isbana i Leksand

Annons

Lika väl som det nu samlas in stockar till att förse uterinken med väggar och tak så tycker jag att behovet av en stor isbana i Leksand också är en viktigt fråga.

Det finns säkert massor av flickor och pojkar som skulle vilja åka skridskor på en stor isbana bara för åkandets och nöjets egen skull, slippa trängas på en halv ishockeyrink på vissa tider. Det skulle bli ett välbesökt mål för många barnfamiljer, det är jag helt övertygad om!

Själv har jag inga ekonomiska möjligheter att förverkliga ett sådant här projekt, men min förhoppning är att jag kanske ändå har skickat en signal till kommunledning/fritidsnämnd och så vidare, att detta absolut vore något att börja fundera kring? En plats som kanske vore lämplig för detta ändamål kunde ju vara området bredvid Statoil nere vid riksvägen.

Gott om parkeringsplatser och plats för stor isbana. Det skulle nog göra sig fint från riksvägen en vinterkväll.

Kul om någon i kommunens ledning kunde ge sin syn på mitt förslag, på tidningens insändarsida. Jag vet att jag är talesman för många Leksandsbor som önskar att kommunen kunde iordningställa en stor isbana för alla pojkar och flickor som inte är organiserade i något ishockeylag eller i konståkningsklubben, utan bara vill åka skridskor när de vill ha roligt och röra på sig!

CHRISTER STÅHL

Mer läsning

Annons