Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Stoppa nedskärningarna"

Annons

Partiets företrädare Ken Swedenborg och Ingrid Gester ger inte mycket för (s)-utspelet om att den "internmedicinska akutverksamheten" inte får läggas ned.

-Det är en betydande risk för att sparförslaget plockas fram igen efter valet. De styrande i landstinget driver en politik som går ut på att centralisera så mycket som möjligt till Falun, säger Swedenborg.

Gester och Swedenborg ifrågasätter varför det var tjänstemän som närsjukvårdschefen Jens Beronius som fick informera om sparförslaget.

-Cheferna gör inget på eget initiativ. De är tillsatta av den politiska majoriteten och gör utredningar på order av den politiska majoriteten. Det är politikerna som har det avgörande ansvaret men det är vanligt att de skickar fram tjänstemän som får i uppgift att marknadsföra deras förslag. Det är fegt.

Folkkampanjen för sjukvården menar att om det behövs mera pengar för att vården i Västerbergslagen ska gå ihop ekonomiskt så bör landstinget centralt tillskjuta dessa medel.

-Vården i vårt område är redan hårt pressad och det går inte att spara 25 miljoner. Majoriteten tar inte med i beräkningen att befolkningen här i trakten blir allt äldre och att behovet av sjukvård därmed successivt ökar.

Nu på fredag, den 31 mars klockan 16.00, håller Folkkampanjen torgmöte på gågatan i Ludvika. Swedenborg med flera kommer att redogöra för partiets landstingspolitik och det blir möjligt för allmänheten att ställa frågor.

-Ludvika lasarett måste bli ett riktigt akutsjukhus igen med full medicinsk och kirurgisk akutverksamhet. "Knivförbudet" för läkarna måste tas bort både här och i Avesta, deklarerar Ingrid Gester och Ken Swedenborg som ser fram emot valrörelsen med tillförsikt.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons