Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för friskolor löser inte problemen

Annons

Svar till Annelie Särnblad (s):

Ditt inlägg om att förbjuda friskolor hade rubriken: Dags att sätta p för friskolorna! Jag är glad att ditt förslag inte har förankring i ditt eget parti. Alltid en tröst.

Du skriver: "vi ska söka oss tillbaka till våra grundläggande värderingar". Det betyder alltså att stoppa alla friskolor. Ditt parti i riksdagen tycks inte driva den linjen, så inlägget får ses ses som ett lokalt utspel?

Du använder ord som "betala ut pengar". Du talar som om det är dina pengar - det är skattebetalarnas pengar som ska gå dit där de bäst behövs. Skolan är ett sådant område.

Du säger: "Du ska inte sälja ut skolan till marknadskrafterna". Ja, jag får väl än en gång påminna om att det är år 2005, och att muren fallit och kommunisternas tid i Europa är förbi.

Annelie Särnblads inställning om friskolor är ett hot, men det är också en smäll på fingrarna till alla lärare i friskolorna och till föräldrar och barn som valt friskola.

Jag lovar att vi ska satsa på skolan. Vi vet att en av fyra elever varje år lämnar grundskolan utan att ha nått kunskapsmålen, liksom att en av fyra inte klarar gymnasieutbildningen.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons